Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Vores grønne køkken

I Lilletop er vores fokus på det grønne og klimavenlige køkken og dermed også årstiderne. Vi spiser også fisk. Fokus er dog på det grønne og bæredygtig.

Det betyder også, at vores køkkenmedarbejder afprøver forskellige opskrifter og at der holdes øje med protein indholdet i maden til børnene. Vi spiser mange mørkegrønne grøntsager, nødder og får rigeligt med god olivenolie. 

I perioder præsenteres børnene for de samme retter i en periode. Vi oplever nemlig, at børnene lige skal vænne sig til de forskellige retter. I maden er vi også opmærksomme på, at der skal være noget der dufter, noget der knaser, noget der er blødt og ikke mindst at maden skal se indbydende ud med forskellige farver. 

På stuerne præsenteres børnene for maden og børnene hjælper til med at øse og hælde op, når de er store nok til det. Børnene spiser med bestik og med deres fingre. Det er vigtigt for os, at børnene må mærke maden og at de selv øver sig i at spise. Vores mindste børn hjælper vi selvfølgelig. Vi sidder ved forskellige borde og vi samtaler med børnene. Måltidet i Lilletop skal være hyggeligt og der skal være plads til nydelse, samtale og grin. 

Det er muligt at spise morgenmad i Lilletop hver dag mellem 7:00 og 7:45

Kl. 9:00 er et lille måltid med brød og frugt og vand. Frokosten serveres fra kl. 10:45 og til børnene er færdige med at spise. Kl. 14:00 er der igen et lille måltid. Her er det oftest frugt, friskbagt brød, smoothies eller grøntsags-muffins. Måltiderne er varieret alt efter årstiderne. Er der børn til kl. 17:00 tilbyde de også en lille snack inden de skal hjem. 

Grøn mad og citroner